Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala (JICA)

Fiind fondata in 1974, Agentia Japoneza pentru Cooperare Internationala reprezinta o agentie de implementare a asistentei tehnice, orientata spre dezvoltarea capacitatilor institutionale, fortificarea intreprinderilor si dezvoltarea resurselor umane pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa initieze de sine statator dezvoltarea durabila economica si sociala. JICA este responsabila de aspectele de cooperare tehnica ale programelor de asistenta internationala pentru dezvoltare a Japoniei.

Cooperarea tehnica este destinata transferului de tehnologii si cunostinte care pot servi dezvoltarii sociale si economice ale tarilor in curs de dezvoltare. JICA finanteaza o varietate de programe pentru a oferi suport implementarii programelor de dezvoltare a tarilor prin intermediul acestui tip de cooperare.

Misiunea JICA

Ca un pod de legatura intre poporul Japoniei si tarile in curs de dezvoltare, va promova cooperarea internationala prin schimbul de cunostinte si experienta si va depune eforturi pentru a construi o lume mai pasnica si mai prospera.

"Cu pasiune si mandrie, ca profesionisti in dezvoltarea cooperarii, noi vom efectua lucrul nostru cu responsabilitate si energie, cu dragoste si simtul datoriei; noi vom incuraja si vom sprijini participarea poporului Japonez in lucrul nostru; noi vom lucra ca parteneri cu cei ce au nevoie de asistenta; si noi v-om incerca sa implinim lumea intreaga cu speranta si fericire promovand pacea si dezvoltarea durabila." JICA

 

Sistemul Japonez de Cooperare Internationala (JICS)

Sistemul Japonez de Cooperare Internationala (JICS) a fost fondat in luna aprilie 1989 ca un serviciu public de cooperare pentru a acorda suport in implementarea acestor programe de existenta tehnica externa. JICS ofera un serviciu cinstit si exhaustiv, facilitând implementarea proiectelor si procurarea echipamentului intr-o maniera ce asigura neutralitate stricta si transparenta deplina.

Activitati:

  • Studii si servicii de efectuare a procurarilor pentru asistenta tehnica
  • Procurarea echipamentului si oferirea informatiei privind echipamentul livrat prin intermediul cooperarii tehnice
  • Asistenta in implementarea asistentei tehnice si cooperarii tehnice
  • Asistenta si suport in promovarea cooperarii internationale
  • Suport in activitatea organizatiilor non-guvernamentale

Scopul Fundatiilor este de a promova o cooperare internationala de o calitate mai inalta prin intermediul cooperarii corespunzatoare si implementarea eficienta a asistentei tehnice bilaterale precum si asistenta in cadrul cooperarii economice a Japoniei, prin aceasta contribuind la dezvoltarea economiei mondiale precum si a relatiilor de prietenie.